به گزارش خبرنگار مهر در رودهن، یکی از بزرگترین و پرجمعیت ترین مناطق روستایی بخش رودهن و شهرستان دماوند "مهرآباد" نام دارد که در سالهای اخیر نام این روستا با یکی از بزرگترین طرحهای خانه سازی مسکن مهر در حال احداث شمالشرق استان تهران عجین شده و جمعیت پنج هزار نفری این روستا با پایان طرح یاد شده به 17 هزار نفر می رسد.
مردم مهرآباد از معضلات بی شماری رنج می برند اما اجرای طرح مسکن مهر و مزاحمتهای اجرای این طرح به یکی از اصلیترین مشکلات آنها تبدیل شده و رنجش خاطر اهالی را فراهم آورده است.
رنج اهالی از نحوه اجرای طرح مسکن مهر در مهرآباد
یکی از اهالی روستای مهرآباد به خبرنگار مهر گفت: از زمان آغاز به کار اجرای طرح مسکن مهر در مهرآباد جاده باریک این روستا به یکی از بزرگترین معضلات آن مبدل شده است.
وی ادامه داد: مسئولان شهرستان در گفته های خود این مشکلات را مقطعی قلمداد می کنند اما پرسش اینجاست که آیا با پایان یافتن مراحل احداث طرحهای مذکور و آغاز اسکان متقاضیان، این مسیرهای مواصلاتی باریک و نامناسب پاسخگوی نیاز انفجار جمعیتی آینده خواهد بود.
بانویی خانه دار نیز با گلایه از عبور وسایل نقلیه عمرانی از مسیر روستا گفت: معمولا پیش از اجرای طرح مسکن مهر زیرساختهای عمرانی آن را فراهم می آوردند اما مسئولان زحمت ساخت مسیری مجزا برای عبور وسایل اغلب سنگین عمرانی را به خود نداده اند.
وی بیان داشت: عبور این قبیل خودروها در ساعات مختلف شبانه روز از جاده باریک میان روستا ضمن ایجاد خطر و تولید آلودگی صوتی لرزش پیکره خانه های روستایی را نیز به همراه دارد.
کمبود منابع آب از دیگر معضلاتی بود که جوانی دانشجو بدان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمبود آب بویژه در فصول گرم یکی از بزرگترین معضلات مهرآباد محسوب می شود که باید تمهیداتی اساسی در این خصوص اندیشیده و اجرایی شود.
از دیگر اهالی این روستا با گلایه از اجرایی نشدن طرح مسکن مهر جوانان مهرآباد افزود: نزدیک به 10 سال پیش زمینی از سوی مسئولان وقت اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند جهت اجرای طرح مسکن جوانان مهرآباد اختصاص داده شد.
وی ادامه داد: در آن سالها و از سوی مسئولان امر شرط واگذاری زمین این طرح، تغییر کاربری آن به مسکونی اعلام شده بود که پس از مدتی تغییر کاربری یاد شده به انجام رسید.
این فرد روستایی با لحنی طنزآمیز بیان داشت: اما جوانان متقاضی آن روزهای طرح مسکونی مذکور، امروز 10 سال منتظر شده اند و امیدوارند سازوکارهای آن دست کم برای فرزندانشان فراهم شود.
عضو شورای اسلامی روستای مهرآباد در جریان بازدیدهای روستایی هیئتی از دفتر نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه، فرماندار و جمعی از مسئولان منطقه ای طی سخنانی خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکلاتی که در دهگردشیهای مختلف مطرح و برای رفع آنها مصوباتی تعیین می شود بدون پیگیری باقی مانده و معضلات مورد بررسی تا دهگردشی بعدی به قوت خود باقی می ماند.
کمبود آب شرب و زراعی معضل نخست مهرآباد
آزاد سعیدی کمبود آب شرب و زراعی را بزرگترین معضل مهرآباد دانست و افزود: مشکل نخست مهرآباد کمبود آب شرب و زراعی است که اهالی این روستا را با مشکلات عدیده ای مواجه ساخته است.
این مسئول با اشاره به اجرای طرحهای مسکن مهر مهرآباد عنوان کرد: منابع آبی کنونی پاسخگوی نیاز فعلی مهرآباد نیست حال تصور پایان طرح مسکن مهر مجاور این روستا و رسیدن آمار جمعیتی آن به 17 هزار نفر و عواقب منفی این معضل برای هر فرد مسئولی دشوار خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر منبع آبی مطمئنی در مهرآباد وجود ندارد و این نیاز روستا با جمعیتی رو به افزایش از طریق چاه های موجود تامین می شود و این دو حلقه چاه نیز طی سالیان اخیر به پایین ترین سطح خود رسیده اند.
سعیدی پیرامون آب زراعی مهرآباد نیز خاطرنشان کرد: آب زراعی روستای مهرآباد نیز از طریق نهری جاری در این روستا و سرچشمه گرفته از رودهن تامین می شد اما شهردار پیشین رودهن در حین تخریب این مسیر آبی، وعده ترمیم هرچه سریعتر آن را به مردم داد ولی هرگز این قول آقای شهردار شکلی عملی به خود نگرفت.
هشت سال انتظار برای اجرای طرح مسکن جوانان مهرآباد
عضو شورای اسلامی مهرآباد از مسکوت ماندن طرح مسکن جوانان این روستا خبر داد و گفت: نزدیک به هشت سال پیش طرحی پیشنهادی از سوی شورای اسلامی روستا تحت عنوان مسکن جوانان ارائه شد.
این مسئول ادامه داد: مسئولین وقت اداره منابع طبیعی شهرستان دماوند با تعیین شرط تغییر کاربری برای واگذاری زمین، مسئولین روستا را جهت پیگیری موضوع و انجام این کارکرد به تکاپو انداختند و در نهایت تغییر کاربری مورد بحث امکان پذیر شد اما مراحل اجرایی طرح مذکور از سوی بنیاد مسکن شهرستان دماوند همچنان مسکوت مانده و آغاز نمی شود.
وی فقدان زمین کافی را سبب کمبود خدمات رفاهی در مهرآباد دانست و گفت: روستای مهرآباد از کمبود برخی خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشگاهی و ورزشی رنج می برد که ارائه این خدمات به سبب فقدان زمین کافی امکان پذیر نیست از این رو تخصیص بخشی از اراضی حاشیه ای برای کاربریهای یاد شده در ردیف مهمترین نیازهای این روستا شمرده می شود.
آزاد سعیدی در پایان از گلایه های مردم در خصوص نحوه اجرای طرح مسکن مهر در مهرآباد خبر داد و افزود: اجرای طرح مسکن مهر از برکات نظام جمهوری اسلامی و دولت دهم است که تقدیر از این اقدام به موقع بر همگان واجب است.
عضو شورای اسلامی مهرآباد بیان داشت: اما معابر باریک و نامناسب مهرآباد پاسخگوی عبور خودروهای سنگین عمرانی نیست و این امر موجبات نارضایتی مردم این روستا را فراهم آورده است که در این خصوص باید تدابیری اندیشیده شود.
بخش رودهن در حوزه شهرستان دماوند واقع شده و از دو شهر رودهن و آبعلی، دهستانهای مهرآباد و آبعلی و 15 آبادی تشکیل شده و در مجموع بیش از 30 هزار نفر جمعیت در آن حضور دارند که در حدود 25 هزار نفر آن در حوزه شهری و مابقی در روستاهای مختلف ساکن هستند.
این بخش از شمال با شهرستان آمل در استان مازندران، از شرق با بخش مرکزی دماوند، از غرب با بخش مرکزی تهران و از جنوب با ارتفاعات و دشتهای ورامین همجوار است.
نظر شما